愛情睇來似日出,盡頭才知是日落!




人生本來就是來去匆匆,愛情好多時也是去也匆匆。緣來是你就不要錯過!把握光陰!若將毒計算得來,來得快時去得快!

今日同個朋友閒聊,佢有幾個年近黃昏的司機男性同事,大約五十幾,個個再婚,老婆都係大陸來的21歲姑娘,所以就算50歲嘅男人,最少有三位女朋友和老婆,20,30,32。真令人羡慕!享盡齊人之福,但小心腎虧,命仔唔長!合歡杯,誰不飲,切勿貪杯醉不醒!美人兒,誰不念,切勿苦苦將她戀!

可想而知,被換出來的失婚婦人,想再找個20幾到30幾歲的男仕,簡值是天荒夜談,除非花上一生積蓄回大陸包個靚仔跳舞老師。過下短暫温馨日出生活!但錢花光了,好快就人財兩失!被人講句人老珠黃,say 個 bye 立即回到日落!

日出的感覺,是比人有一絲曙光,帶給人希望!愛情其實好簡單,就是要保持曙光長存,但人生總是喜愛走去黑暗,破壞完整的家!

日落是非常快的,一轉眼個天就黑哂!好比愛情如果有裂縫,想補救也補不到!去到盡頭,就是講分手之時!

希望大家能珍惜一切!把愛情keep 住日出的感覺!活在當下!生活得開開心心!

未找到公主皇子的就要加把勁!大家一起努力!

如果有任何愛情問題記住揾我阿Mon 傾傾la!

祝福天下有情人開開心心!

愛情天使:9499 2881

 
1000 characters left

常見問題    服務條款   免責聲明     私穏政策   一緣顧問有限公司©版權所有