戀愛中最令人不安就是找唔到想找的人!



你想找的人,你又找唔到,心中一定多嘢想,例如:你想找媽媽飲茶,打手機無人聽,打回家又長響!打比其它家人問又話唔知,心想佢唔知在那裡同什麼人在一起,再想就是唔知會唔會在家爆血管,好想立即回家睇下!

人就是這樣,越想越負面,但有些人真的十分喜愛玩失蹤!無影無蹤,還玩關機,搞到D人個個變成神經質!

換句話,放在一對熱戀中的情侶,又或是夫妻,找唔到人的話,就call爆機,唔通的話就搞到個留言信箱滿晒,還周圍打比人問個老公有沒有同你一齊!好似失蹤人囗咁,

差D要報警!心裡的想法越想越唔對路!唔知同邊條女鬼混,又唔知同邊班死佬一齊溝女,又唔知是否過大海賭錢,更加唔知去了那間骨場!

閱讀全文...

怎樣好好分配時間談戀愛!




時間對人生來講實在太寶貴了!回想起二十年前,還是天真的一個小姑娘,到現在是一個喜歡分享心得的成年人,用時間飛逝來形容就沒錯了!

世界是公平的,每人一天有24小時,有1440分鐘,有86400秒。但怎樣分配時間去關心你所愛的人,又或者裝備好自己去找你值得愛的人呢?

有愛人的話,就可以每天最少用十五分鐘同你們的愛人傾下心事,互相交流,以便心靈寄托!保持平衡!做人唔溝又點得來通呢?而且女人最需要的是有別人關心和重視的感覺!而男人的心靈原來都是很弱小的,也想要得到認同和照顧!

閱讀全文...

生活是否太忙碌沒有時間談戀愛?




我發覺現代人的生活實在太忙碌,太趕時間,太多工作,太大壓力,太精神緊張而導致情緒病和睡眠質素欠佳。

我同朋友傾談,發覺她們會重複我講的最後一句,好明顯她們分析唔到我講的話題,又或者個人常常情緒不安所引致。

還有一些人拿起張紙同我講話,張紙震到阿媽都唔認得,我好怖肯定他們有精神緊張病徵。

閱讀全文...

愛情睇來似日出,盡頭才知是日落!




人生本來就是來去匆匆,愛情好多時也是去也匆匆。緣來是你就不要錯過!把握光陰!若將毒計算得來,來得快時去得快!

今日同個朋友閒聊,佢有幾個年近黃昏的司機男性同事,大約五十幾,個個再婚,老婆都係大陸來的21歲姑娘,所以就算50歲嘅男人,最少有三位女朋友和老婆,20,30,32。真令人羡慕!享盡齊人之福,但小心腎虧,命仔唔長!合歡杯,誰不飲,切勿貪杯醉不醒!美人兒,誰不念,切勿苦苦將她戀!

閱讀全文...

女孩子愛情價值觀


女孩子愛情價值觀

愛情究竟是建基於感情基礎,定係由別人財富帶給你的安全感。

如果你問女仕們擇偶條件,多數會話有車有樓就會加分。最好個樣見得人,而且要高過自己,一定唔要食煙。結婚後二人世界!唔生小朋友!

事實上有沒有這麼幸運!答案是無!心中的白馬王子,永遠是幻想!女孩子有人追,就話個個都配不上!到老時,又話錯過了機會!

閱讀全文...

Amigo 浪漫之旅

 

Amigo 浪漫之旅

Amigo 是一間非常出名的法國西餐廳。聽聞以前是白雪仙和任劍輝的飯堂。
環境非常浪漫,好像去了法國堡壘一樣,而擺設大多是古董。

好多女仔夢寐以求想同心中白馬皇子去過一個溫馨又浪漫的燭光晚餐。確實是直得一嘗!

但是那位小皇子到何時才出現呢?出現了又願意花$2000去享受一個有鵝肝,紅酒,牛扒,羊扒,香橙梳乎厘甜品,朱古力雪糕球,香滑咖啡,非常美味而且任食的法國麵飽,配以玫瑰花形的牛油,簡直是人間美食。非同凡響!

閱讀全文...

顧問分享

一生幸福,緣由此起

愛情其實好漂浮!有時好似好緊扣,有時好似陌路人!

講到天長地久,又可以話遙不可及!真實是殘酷的,當愛侶送舊迎新,
什麼也做不到,只能吃盡黃蓮,啞口無言!淚流滿面!

換個角度睇是好事,佢做初一,你做十五,裝備好,再來過!世上沒有誰負誰!
只有你自己放棄自己!世界是公平的,失敗了!東山再起!來夜方長!等對方後悔吧!

我們應該把失敗變為成功之母!把愛你的家人當成支持你的軍隊!扮靚D啦!

一起革命!這樣你會展露更甜美笑容,不要扮死狗!

你要Keep 得身心舒暢!保護你寶貴的身體!

 
1000 characters left

常見問題    服務條款   免責聲明     私穏政策   一緣顧問有限公司©版權所有